Het is voorjaar. Ik sta aan de oever van de rivier in het Hluhluwepark in Zuid-Afrika.

De zon komt op, de vogels zijn wakker en in het water speelt een moeder neushoorn met haar kind. Dit is hét moment waarop ik me realiseer wat echt belangrijk is in mijn leven en op welke manier ik verder wil gaan met mijn werk.

Het leiderschapsprogramma van de Foundation for Natural Leadership is een prachtig en krachtig traject voor je eigen ontwikkeling, met als hoogtepunt een verblijf van een aantal dagen in de natuur.

Wat houdt het leiderschapsprogramma in?

Vaak nemen we te weinig tijd en aandacht om goed te reflecteren op onze professionele ontwikkeling en ons persoonlijk leiderschap. We gaan door in de hectiek van alledag, waar we verschillende petten op hebben. De pet van opvoeder/ouder, collega, medewerker, leidinggevende, coach, familielid, vrijwilliger, enz. enz. Het programma van de FNL creëert ruimte.

Het volledige programma duurt 3-4 maanden, met als hoogtepunt een trail van een aantal dagen in de natuur. Ver weg van het bekende en van de dagelijkse bezigheden. Je legt je verschillende rollen even neer en vertraagt letterlijk. Dat betekent ook: geen horloge, telefoons en tablets.

De reis vormt een unieke gelegenheid om terug te keren naar de basis. Je leert je af te stemmen op wat de natuur biedt en natuurlijke leiderschapsvaardigheden in jezelf te ontdekken en te ontwikkelen. De trail is bedoeld voor mensen met lef, die bereid zijn om naar zichzelf te kijken, zich kwetsbaar op te stellen en hun eigen aannames te onderzoeken.

Waarom meedoen?

Er zijn verschillende redenen waarom je mee kunt doen aan een leiderschapsreis, bijvoorbeeld:

  • (her)oriënteren op wat je wilt met werk
  • even afschakelen van mobiel, computer en tv
  • ontdekken wat natuurlijk leiderschap voor jou betekent, en hoe je vanuit je kracht kunt (blijven) handelen
  • reflecteren op wat jou in beweging zet: waar sta jij voor en hoe wil je dat tot uiting brengen?
  • de verbinding tussen jezelf en de natuur opnieuw maken
  • … en… het is gewoon een fantastisch programma!

Aanmelden: inschrijvingen zijn nu geopend!

Dit jaar staat er een fantastische reis op het programma:

  • Van 18 t/m 27 oktober 2024 gaan we op trail naar Umfolozi. Heel bijzonder om hier in de oer-natuur te verblijven.

We plannen ook nog een aantal andere reizen. Heb je interesse, of voorkeur voor een bepaalde periode, laat het dan even weten.

Neem contact met mij op voor meer informatie, of om je aan te melden. Je bent ook welkom op één van de kennismakingsochtenden, die we regelmatig organiseren.  Wil je daarvoor uitgenodigd worden, stuur svp even een mail.

Op trail met je team

Het is ook mogelijk om een trail te boeken met je team. De trail wordt dan op maat gemaakt voor jouw team. Je gaat samen wandelen in de natuur, zonder horloge, smartphone, of andere afleidingen. Even weg van het kantoor, in een hele andere omgeving, is het gemakkelijker om bestaande patronen te doorbreken en écht met elkaar in gesprek te gaan. In de ongerepte natuur leer je ieders sterke en zwakke punten kennen en ben je genoodzaakt op elkaar te vertrouwen en elkaar verder te helpen. Een leiderschapsreis is daardoor een effectieve manier om als team dichter bij elkaar te komen.

Tijdens de trail ligt de nadruk op persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling door reflectie, stilte, lange wandelingen en groepssessies. Graag bespreek ik de mogelijkheden, data en locatie met je. Neem hiervoor vrijblijvend contact met mij op.

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Laat het even weten!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.